Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Φωτογραφίες από την πορεία αλληλεγγύης στον Ν. Ρωμανό στο Αιγάλεω (4.12.14)

ξανά και ξανά...
δύναμη και αλληλεγγύη στον αναρχικό απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.






ενημέρωση για την πορεία από το σάιτ της κατάληψης σινιάλο:

"Για την πορεία αλληλεγγύης στον Ν. Ρωμανό και όχι μόνο…


Περισσότερα από 400 άτομα συμμετείχαν χτες στην πορεία αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Ν. Ρωμανό. Από τις 6μμ άρχισαν να συγκεντρώνονται διαδηλωτές στον σταθμό του Μετρό στο Αιγάλεω και στις 7μμ ξεκίνησε η πορεία. Μέσω της Ιεράς Οδού με παλμό και δύναμη κατέληξε στον σταθμό του μετρό στην Αγ. Μαρίνα. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική και δεν είχε καμία επαφή με την διαδήλωση. Γράφτηκαν πολλά συνθήματα σε τοίχους και τράπεζες σε όλο το μήκος της διαδρομής.
Η κίνηση αυτή εντάσσεται σε μια συνθήκη όπου εκδηλώθηκαν και εκδηλώνονται πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης. Έχουν γίνει καταλήψεις στο ΕΜΠ και την ΓΣΕΕ, στην διοίκηση των ΤΕΙ Αθήνας, στο Παράρτημα στην Πάτρα, στα δημαρχεία Αγ. Παρασκευής, Ν. Φιλαδέλφειας, Βύρωνα, Κομοτηνής, Ρεθύμνου, Ηρακλείου Κρήτης, Μυτιλίνης, στο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη, στην πρυτανεία του ΑΠΘ, έχουν γίνει πολλές συγκεντρώσεις και παρεμβάσεις σε πολλές πόλεις της επικράτειας αλλά και στην Κοπεγχάγη, στις Βρυξέλλες, στο Παρίσι, στην Βαρκελώνη, στο Σαντιάγο. Όλα είναι σε εξέλιξη.
Μέσα σε ένα κλίμα όξυνσης που πυροδοτείται εμμενώς από τις κινήσεις του κρατικού μηχανισμού, η αντίθεση μπαίνει στον αστερισμό της 6ης Δεκέμβρη. Με τη σειρά της πυροδοτεί ήδη τα περιεχόμενα της “επετείου” που αποκτά πολλές και ανεξέλεγκτες μεταβλητές. Η -προφανώς στημένη, λόγω επιλογής από την ακροδεξιά διακυβέρνηση της συγκεκριμένης ημερομηνίας- επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού, επιτρέπει όλα τα προσχήματα για την επιβολή μιας κατοχικής κατάστασης στο κέντρο της Αθήνας. Κρατική προκλητικότητα σε πολλά μέτωπα που συμπυκνώνει την κατασταλτική της στρατηγική σε 7.000 μπάτσους που θα ξεχυθούν στους δρόμους της πόλης.
Όλα είναι ανοιχτά."

https://sinialo.espiv.net/?p=16680

Δεν υπάρχουν σχόλια: